Shakespeare & Friends busca joves artistes per explorar junts el món de les emocions.

Tens artistes a casa? Gaudeixen amb el teatre, cantant i ballant? O potser són més d’inventar-se històries, disfresses, fer imitacions o crear dibuixos imaginatius?

Animeu-vos i veniu a compartir les tardes de dimarts amb nosaltres!

Què és Artistes d’Emocions?

Artistes d’Emocions és una activitat d’Educació Emocional a través de les arts escèniques creada per a nenes i nens de 6 a 12 anys.

Mitjançant activitats de diferents disciplines com el teatre, la dansa o la música tindrem l’oportunitat de prendre consciència, regular i compartir les emocions que sentim.

També ens permetrà obrir la mirada al que senten els altres per treballar l’escolta, el respecte, l’empatia, l’assertivitat i el treball en equip, entre altres. 

Artistes d’Emocions és doncs un espai que ofereix l’oportunitat d’aturar-se, explorar i expressar.

Entendre’s a un mateix i als altres, i així poder millorar el benestar personal i social.

T’ho expliquem també en aquest vídeo:

Com és una classe d’Artistes d’Emocions?

Es tracta d’una activitat d’una hora setmanal que obrirem amb un exercici de benvinguda utilitzant tècniques de relaxació o descarregant energia d’una manera divertida per tal de poder-nos centrar.

Seguirem preguntant-nos com ens sentim amb la opció de compartir-ho si ens ve de gust.

L’activitat principal de la sessió ens permetrà desenvolupar les competències emocionals mentre utilitzem tècniques derivades de la dansa, el teatre, la música o el circ.

Aquestes activitats inclouen, entre altres, exercicis d’improvisació teatral on veurem quines alternatives tenen personatges que es troben en situacions complicades. Treballarem d’expressió facial per descobrir l’expressió universal de les emocions. Aprendrem a llegir el llenguatge del cos que parla sense paraules. A través de fragments teatrals intentarem posar-nos a la pell dels altres per intentar entendre perquè actuen com ho fan. Jugarem amb vestuari, llums, dansa i música per aprofundir en el coneixement de les emocions. Descobrirem el poder de la música i la dansa com a eina de regulació emocional i… moltes coses més!

Finalment, farem un tancament amb un resum del que hem treballat aquell dia.

Com ens ajuda a créixer Artistes d’Emocions?

Artistes d’Emocions vol acompanyar el desenvolupament integral dels artistes participants contribuint a:

  • Adquirir un millor coneixement de les pròpies emocions
  • Identificar les emocions dels altres
  • Denominar les emocions correctament
  • Desenvolupar l’habilitat per comprendre i regular les pròpies emocions
  • Potenciar actituds de respecte i tolerància
  • Augmentar el llindar de tolerància a la frustració
  • Desenvolupar l’habilitat per generar emocions positives
  • Adaptar una actitud positiva davant la vida.

Artistes d’Emocions presenta una manera divertida i creativa de treballar l’Educació Emocional a fi d’enriquir el ventall de recursos dels vostres fills i filles per ajudar-los a encarar les dificultats diàries, assaborir els bons moments i aprendre a generar-ne de nous.

Aquests aprenentatges els seran útils en el moment que estem vivint actualment i els acompanyaran també en la seva vida adulta.

Calendari

Dia: dimarts

Participants: 10 persones.

Grups

 3r – 6è a les 16:30H.

1r – 4t a les 17:45H

 

Preu: 45€ /mes

Una sessió setmanal d’una hora.

Professional: Raquel Fucho. 

Biòloga. Doctora en Biomedicina. Educadora emocional (Postgrau en Educació Emocional i Benestar de la UB). Certificat d’Aptitud pedagògica (CAP). Formació artística a les Escoles Memory, Coco Comín, i Harvard Extension School.

Artistes d’Emocions i l’Educació per al segle XXI

 La Comissió Internacional sobre l’Educació per al Segle XXI de la UNESCO  va publicar l’informe “L’educació amaga un tresor” on es defineixen els quatre pilars de l’educació pel  segle XXI (Delors, 1996):

   • Aprendre a conèixer
   • Aprendre a fer
   • Aprendre a conviure
   • Aprendre a ser

Aprendre a ser i aprendre a conviure són objectius que recull l’Educació Emocional. El desenvolupament de les competències emocionals permet el creixement integral de les nenes i nens ensenyant-los a ser i a conviure. Aquest informe doncs, posiciona l’Educació Emocional dins de les innovacions necessàries en l’educació del segle XXI per tal de donar resposta a les noves necessitats de la societat.  És per això que s’inclou dins el currículum d’Educació Primària a Catalunya i altres països. Artistes d’Emocions pretén contribuir a aquesta tasca amb una oferta lúdica d’Educació Emocional extraescolar.

Un exemple recent de nova necessitat de la societat que ens ha recordat la importància de poder entendre i gestionar les nostres emocions ha estat la pandèmia de la COVID-19. Organitzacions com l’OMS, UNICEF o UNESCO han destacat la necessitat d’acompanyar emocionalment nenes, nens i adolescents durant la pandèmia. Tenim per davant un llarg camí per recórrer i l’Educació Emocional ens pot ajudar a desenvolupar les competències emocionals necessàries per afrontar aquesta situació. Artistes d’Emocions vol ajudar a desenvolupar aquestes competències  tot utilitzant les arts escèniques com a font d’aprenentatge.